Tynne, sure og raske.

 • Skrevet: 26.11.2015
 • Klokken: 02:30
 • Kategori: Tanker

Jeg burde ha skrevet et innlegg om hvordan det var å dra fra Mexico. Hvordan det var å forlate det fantastiske landet, som jeg har blitt så glad i, til å komme hjem. Men jeg har ikke fått meg til å skrive noe som helst. Jeg føler så mye. Jeg fikk sjokk når jeg kom hjem å så så mange tiggere på gaten, jeg for sjokk når jeg ser hvordan folk skriver om andre på nettet. Jeg blir kvalm. Jeg blir så utrolig lei meg. Jeg er så glad jeg er blitt opplyst. At det eneste jeg vil er å hjelpe. Ikke være redd. Ikke være skeptisk. Bare hjelpe. Blir jeg lurt, ja hva så. Da blir jeg lurt.

Klokken er 02.11. Jeg er lys våken. Akkurat sett aftenposten sin lille serie om en mann som lever ute med rom-folket i Oslo i en liten uke. Før det så jeg en episode av "vårt lille land" på tv2. Episoden handlet om en som begynte å snakke med en tigger, og ente opp med å bli hennes beste venn og lot hun flytte inn for en periode. Jeg er så glad det finnes så fantastiske mennesker. For denne verden er fæl. Den er så til de grader urettferdig. Jeg har akkurat kommet hjem fra en reise til Mexico!!! Og her hjemme sitter man å tigger. Prøver å samle inn nok penger så du får sendt hjem til barna dine i et annet land.Noe av det første jeg tenke på når jeg kom hjem var at ting gikk fort. Menneskene så sure ut, kalde. Tynne, sure og raske mennesker. Det var det som slo meg etter tre mnd i en helt annen kultur. En varm kultur. En kultur der man hilser på hverandre, der man hjelper uten at noen trenger å spørre. Hva er det med oss nordmenn som gjør at vi må være sånn? Er det kulden? Er det det at vi har blitt så ekstremt opptatt av oss selv, at vi ikke orker å tenke på andre? Hvorfor er vi redde for å betale mer i skatt, for å redde mennesker fra krig å død? Jeg bare skjønner det ikke.

Hvorfor sitter jeg og gråter på nettene over mennesker som har det verre en meg, når jeg ikke kommer til å gjøre noe stort med det i morgen? Hva er det som gjør oss så tiltaksløse. Hvorfor er julen SÅ viktig for meg at jeg ikke kan jobbe frivillig et sted der de trenger det. Hvorfor har jeg så store følelser, men er redd for å gjøre noe med dem? Det ble mye spørsmål her, men jeg prøver bare å forstå hvordan vi lever. For jeg skjønner det ikke. Jeg skjønner ikke hva jeg er redd for. I morgen skal jeg kjøpe juleboka til =Olso. Den er alltid så utrolig fin. Håper jeg får en koselig prat i tillegg.

 

Nå må jeg prøve å sove. Få dette surrete hodet til å slappe av. Man kan ikke redde verden alene, men man kan alltid by noen på en kaffe.

Fanny,

 • Skrevet: 26.11.2015
 • Klokken: 02:30
 • Kategori: Tanker
 • Kommentarer: 0

Trist å si hadet til alt

 • Skrevet: 19.11.2015
 • Klokken: 23:40
 • Kategori: Mexico

Da er siste dagen snart over. I morgen tidlig reiser vi hjem til Norge. Det er så rart. Siste uken har bare sust forbi, men vi har likevel rukket å gjøre litt.

Mandagen var vi på stranden og koste oss, været var ikke så bra så ble ikke en lang strand dag. På kvelden dro vi inn til Sayulita for å slippe baby skilpadder ut i havet. Mange steder langs strendene her har de inngjerede områder med skilpadde egg. Og nå er det klekke tid. Jeg er så utrolig glad for at vi rakk det. De var så utrolig søte og de var så koselig å se dem tusle ned til vannet og så bli tatt av en bølge. Håper alle klarer seg der ute. Vi spiste middag og tok en drink før vi dro hjem. Det var kjempe koselig. 

 


Tirsdagen dro vi tilbake til Sayulita, været var ikke så bra den dagen heller så vi tittet litt i butikker i stedet. Sayulita er en utrolig kul liten landsby. Det er litt hippie stil over den. Mage med dreads, tatoveringer og alle går barbeint. Stemningen der er så avslappet, og menneskene er så hyggelige. Omtrent alt de selger i byen er håndlagd, så vi fikk kjøpt med litt små ting, litt gaver og litt til meg selv. Flere av jentene har også surfet der, siden det er så bra bølger. Senere på kvelden dro noen av oss jentene ut og spiste og en liten tur på byen. Vi dro på stam utstedet vårt en siste gang. Rart og tenkte på at vi aldri skal se det igjen. Liker ikke å si hadet til så mange steder eller mennesker...

 

 

Onsdagen ble det litt skolejobbing igjen.. Kjedelig. Men på ettermiddagen dro vi en siste tur på barnhjemmet. Vi hadde planlagt pizza kveld, og barna fikk en liten gave hver. Kommer nok mer om dette i et eget innlegg.

I dag har vi møtt veilederen vår her nede for en avslutnings frokost. Hun har hjulpet oss så utrolig mye, så bli trist å si hadet til henne i morgen. I kveld skal vi han en avslutnings fest ute på plassen vår ved leiligheten. Blir utrolig trist å si hadet til enda flere, men blir nok en bra kveld. 

 

 

Fanny

 • Skrevet: 19.11.2015
 • Klokken: 23:40
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 2

Siste helgen

 • Skrevet: 17.11.2015
 • Klokken: 18:07
 • Kategori: Mexico

Da er siste helgen over, og vi er godt i gang med siste uken. I dag er det bare 3 dager til drar hjem!!! Det er så rart at turen vår omtrent er over. Tre mnd går veldig fort. 

Men i alle fall. Siste helgen gjorde vi masse. Nesten litt for mye, for de to siste nettene har jeg sovet i 12 timer.. På lørdagen dro vi på shopping senteret som ikke ligger så alt for langt unna. Jeg fikk fikset neglene mine, og kjøpt et par ting jeg trengte. Det var så koselig å gå rundt der for de hadde pyntet hele senteret til jul. Det var ikke som norske senter, mer som de man ser i Amerikanske julefilmer. Man kunne til og med få lov til å sitte på fanget til nissen. Når vi kom hjem begynte vi å fikse oss, siden vi skulle ut på byen. Vi hadde det så gøy, pyntet oss skikkelig med høye heler og alt. Byturen var bra, men litt kaotisk. Det endte med at jeg var hjemme klokken 6 på morgningen, og vi skulle opp igjen før 8. 

 På søndagen sto vi som sagt opp veldig tidlig siden vi skulle på båt tur. Var ikke veldig gøy å stå opp etter to timer søvn, og formen til alle var nok ikke på topp, men vi dro likevel. Vi skulle på en turist båt som skulle ta oss ut til en strand som er kalt hidden beach. Båtturen var kjempe fin. Det var en seilbåt, og alt av mat og drikke var inkludert. De spilte rolig musikk, og man kunne bare ligge og slappe av. Når vi kom frem så dykket vi litt før vi skulle på stranden. For å komme til stranden måtte man gjennom en grotte, dette var litt skummelt for det kom bølger hele tiden. Hvis man ikke var forsiktig kunne man slå hodet opp i taket når bølgen kom. Heldigvis gikk alt bra og stranden var kjempe fin. Etter dette var vi masse ute i vannet, man kunne hoppe fra båten, paddle boarde, ligge på madrass eller bare slappe av. Alt i alt var det en kjempe koselig tur. Men jeg var veldig sliten etterpå! 

 

 

 

 

Jeg kunne ikke ha med kamera inn til stranden, men en av jentene hadde med go pro, så fikk tatt et bilde av filmen. Kvaliteten er ikke så bra, men dere får et inntrykk av stranden i alle fall!

 Magisk sted! 

I går slapp vi ut skildpadder i vannet, tenkte å lage et lite innlegg og det også. Og i morgen skal vi ha pizza kveld på barnhjemmet. Siste dagen med de fantastiske barna. Blir så trist å si hadet. 

Fanny

 • Skrevet: 17.11.2015
 • Klokken: 18:07
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 0

Jeg blir kvalm

 • Skrevet: 14.11.2015
 • Klokken: 19:09
 • Kategori: Mexico

Jeg trenger å få ut litt tanker og følelser nå. Hodet mitt er helt kaos. Det er ikke sikkert alt gir mening for deg som leser, men jeg må virkelig tømme meg.

Omtrent hver eneste morgen her nede i Mexico har jeg lest meg gjennom facebook, og alltid er det noe om flyktningskrisen. Det er alltid noe om at vi må stenge grensene, vi kan ikke få disse mennesker inn i landet vårt. De vil ikke integrere seg. Norge kommer til å bli en islamisert. Vi kommer aldri til å feire 17. mai igjen. ALLE barn og kvinner kommer til å bli voldtatt av disse ekle menneskene. OG ALLE SOM TROR NOE ANNET ER NAIVE, landsvikere. Det virker som om store deler av Norges befolkning har blitt synske. At alle plutselig vet hva fremtiden bringer, og det med sikkerhet. 


Det er så mange som ikke vil ha flyktninger inn i Norge. Fordi vi er redde. Fordi vi er redde vil vi ikke hjelpe uskyldige mennesker som rømmer fra krig,død og elendighet. Fordi vi er redde vil vi ikke vise medmenneskelighet og omsorg. Dette har dratt seg så langt i mange diskusjoner, at flere mener det ikke burde vært muslimer i Norge i det hele tatt. At Norge er til for hvite mennesker, som tydeligvis bare er snille og greie. Det sier litt om hvor naive nordmenn er. Hvor mange år må vi spole tilbake for terroren i Norge? Og må man minne seg på hva Hitler ville? Og hvordan han gikk frem. Vet jeg trekker ganske drøye sammenligninger her, men manges uttalelser på sosiale medier kan sammenlignes med tanker folk hadde under krigen. 

Jeg er bare så lei nå. Hva skjedde med kjærligheten? Jeg gruer meg til å komme hjem til Norge, fordi jeg er flau. Jeg er flau over at så mange i Norge ikke er villig til å hjelpe folk i nød. At vi som har mest, ikke vil strekke ut en hånd til de som har minst. Fordi vi er redde? Og ja, det vil komme fæle mennesker inn i Norge. Men hadde vi stengt grensene, så hadde de funnet en måte uansett. Fæle mennesker finnes det overalt. Mørke som hvite. Uansett religion. Synes Norge burde vært et ganske bra eksempel på dette med tanke på vår historie. 

Jeg blir så kvalm. Når jeg ser folk bruke det forferdelige som skjedde i går i Paris inn i flyktnings diskusjonen. At "nå må vi ihvertfall stenge grensene". Skjønner dere ikke at det her er det flyktningene flykter fra. Og ja, det er mange land å dra til. Men hvorfor skal vi gå ut med et dårlig eksempel å si at, "nei de vil vi ikke ha, dra et annet sted". Hva er det vi i Norge er så redde for, som ikke andre land er redde for? Hva om alle land hadde sagt nei? Hvor skulle disse stakkars menneskene gått da? Blitt igjen i krig? Se alle sine nærmeste bli drept? Skulle hele verden stått å sett på at så mange mennesker ble utslettet fordi vi var redde? For hvis det er tilfelle så har verden mistet det som heter kjærlighet og medmenneskelighet. Da kan man like gjerne legge seg ned å dø, alle som en. 

Jeg blir så kvalm av verden. At folk kan få seg til å gjøre så grufulle handlinger. At så mange uskyldige liv kan bli tatt. Også forsvarer de seg med en religion. En religion som absolutt ikke står for alt det fæle som blir gjort. Jeg har sittet å lest nyheter omtrent konstant siden det skjedde. Jeg fikk et utrolig ekkelt flachback til sommeren noen år tilbake. Man føler seg så håpløs. Er det sånn verden har blitt? Jeg føler virkelig med alle dere som mistet noen i går, uansett hvor i verden. Verden er urettferdig. Det er nå man burde stå sammen, holde hender, gå i rose-tog. 

 

Dette ble et innlegg med mye følelser i. Det finnes mange synspunkt på denne saken. Jeg har mitt. Noen ganger kunne jeg ønske jeg ikke hadde så mye følelser i meg, at jeg bare kunne tenkt mitt og latt det gå. Men samtidig er jeg glad for det. Jeg skal bruke disse følelsene mine og prøve så godt jeg kan å gjøre verden til et litt bedre sted enn det er. Hvis alle bare viser mer kjærlighet enn hat, så tror jeg virkelig verden ville vært et bedre sted å leve. 

Fanny

 • Skrevet: 14.11.2015
 • Klokken: 19:09
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 0

Varadero

 • Skrevet: 12.11.2015
 • Klokken: 17:50
 • Kategori: Mexico

Etter en dag i Havana dro vi videre til en strand by, som heter Varadero. Vi hadde sett bilder av den, hvite lange strender og turkist hav. Vi fikk en gammel bil som taxi. Det var gøy å få kjøre så langt i en sånn bil. Men samtidig, kjenner jeg er litt mer glad i nye biler med komfortable seter og nakkestøtter. Når vi kom frem til hostellet vårt ble vi tatt imot av et hyggelig ektepar, og vist til en liten koselig leilighet med plass til alle. Vi dro rett på stranden og badet etter at vi hadde pakket ut. Resten av kvelden slappet vi av og gikk ut å spiste. De neste dagene brukte vi på stranden, spiste ute og slappet av. Vi fikk også dykket i korallrev, og badet i en grotte. En veldig avslappet tur. Enste var at jeg sov veldig dårlig hele turen, så ble veldig sliten. 

I Varadero er det masse turister. Fra hele verden, vi ble både kjent med folk fra Canada, Australia og Tyskland. Hvis man skal til Cuba vil jeg absolutt anbefale å ta noen dager her. Og skal du ut må du dra på Beatles, de spiller live rocke musikk, som var veldig kult. 

 

Fanny

 

 • Skrevet: 12.11.2015
 • Klokken: 17:50
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 0

Havana

 • Skrevet: 11.11.2015
 • Klokken: 22:09
 • Kategori: Mexico

Da er jeg kommet hjem fra Cuba. Vi hadde en kjempe fin tur. Tenkte å skrive litt om den, først litt om Havana og så litt om Varadero. Har så mange bilder fra begge stedene så bedre å dele de opp en at jeg legger ut 100 bilder på en gang.

Vi landet i Havana sent på kvelden og fant oss en taxi. Taxien kjørte oss til hostellet vi hadde bestilt på nettet. Vi banket på en i evighet, men ingen åpnet. Til slutt måtte vi bare kjøre til et nytt hostell. Taxien fant en som var helt greit, og vi fikk sjekket inn. Første natten sov jeg nesten ingen ting, det var veldig bråkete, rangt og klamt. Vi sto opp til sol og fikk i oss litt frokost. Stedet vi bodde på var litt slitent. Det var ødelagte bygninger og mye søppel i gatene, men når vi gikk litt kom vi til litt mer finere strøk. Vi tok en sykkel taxi til Old Havana. Der var det veldig fint. Skjønner at folk sa at jeg måtte dra dit. Vi gikk rundt å så på bygninger, mennesker og ting i små butikker.

Det vi merket i Havana, som vi ikke har merket i Mexico er at det er veldig mange som vil ha pengene dine. For eksempel en dame som hadde på en typisk cubansk kjole og kurv med masse blomster som ville ta bilde med oss. Vi sa først nei, for vi skjønte jo at hun nok ville ha litt for det. Etterhvert så tok vi et par, hun spurte hvor vi var fra og så skulle hun ha 40kr hver fra oss. Vi prøvde også å finne mennesker som satt utenfor husene sine og røykte sigar, men disse skulle også ha penger for å bli tatt bilde av. 

På kvelden spiste vi på en fin restaurant og feiret Andrea sin 21 års dag. Vi gikk på byen etterpå. En kjempe fin kveld. 

Likte Havana godt. Var som å komme flere år tilbake i tid. Null Internett, null minibanker. Gamle bygninger, og gamle biler. Virkelig en opplevelse man burde få med seg. Men allikevel tror ikke jeg at en dag der var nok. 

Fanny

 • Skrevet: 11.11.2015
 • Klokken: 22:09
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 0

Cuba

 • Skrevet: 04.11.2015
 • Klokken: 00:10
 • Kategori: Bilder

Hei!

Siden sist har det skjedd lite. Vi har hatt veilder på besøk som har hjulpet oss med oppgaven. Jeg var syk meste parten av forje uke. Så uken ble brukt til å skrive oppgave og ligge syk..

På lørdagen var det halloween! Der er ganske stort her nede, alle kler seg ut å går rundt i gatene. Jeg følte meg bedre så vi dro ut på byen. Det var kjempe gøy! Vi var på et veldig bra utested og møtte hyggelige mennesker!

Akkurat nå sitter jeg på flyplassen i mexico city. Fem av oss jentene skal til Cuba for en ukes ferie! Skal skrive mer om det når jeg kommer hjem!

Fanny

 • Skrevet: 04.11.2015
 • Klokken: 00:10
 • Kategori: Bilder
 • Kommentarer: 3
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits