Sunday Funday

 • Skrevet: 28.09.2017
 • Klokken: 17:24
 • Kategori: København

Dagene går så fort her nede! I dag er det torsdag, men føler søndag var igår. Utrolig gøy å gjøre så mye. Lørdagen hadde vi besøk i leiligheten, lagde god middag og vorset litt før vi dro ut. Vi dro på et sted som het Bremen Teater, og det var et utrolig kult sted. Litt mye mennesker, og litt varmt, men musikken og stedet i seg selv gjorde opp for det. Vi dro videre til et annet lite sted, som jeg allerede har glemt navnet på, men hadde en utrolig fin kveld(natt). 

På søndagen syklet Josefine og jeg til et lite loppemarked Emilie solgte klær på. Vi bestemte oss for å dra å se litt på loppemarked på Nørrebro. Det er så gøy å se hvor mye liv det er i gatene her! Masse mennesker ute, små stands med lopper man kan kjøpe, barn som løp rundt, elsker det. Vi bestilte pizza og milkshake og satt oss ved vannet like ved. Det var så deilig, og man kunne kjenne solen varmet. Emilie måtte tilbake til loppene sine, men Josefine og jeg ville ikke hjem enda. Vi syklet heller mot Amagerbro Strand, og kom helt i enden. Det var også kjempe deilig og bare sykle rundt. Jeg merker at jeg virkelig har blitt glad i å sykle her nede.

Fanny

 • Skrevet: 28.09.2017
 • Klokken: 17:24
 • Kategori: København
 • Kommentarer: 1

Mobbing

 • Skrevet: 23.09.2017
 • Klokken: 15:07
 • Kategori: Tanker

Jeg har akkurat sett NRK brennpunkt sin dokumentar om Arnar og Mia. Begge to ble mobbet gjennom oppveksten, og for Mia`s del gikk det så galt som det kan. Hun endte med å ta livet sitt, som 12 åring. Bare tanken på at en på 12 år kan ta livet sitt er helt uforståelig. Man er jo fortsatt bare et barn! Man skal ikke vite hvordan man kan ta livet sitt, man skal ikke tenke på å ta livet sitt. Det er bare så utrolig galt. Det at det er mye mobbing i dag er ren fakta. Skolene kan skryte så mye de vil, med at de har flotte mobbeprogrammer, eller si at det er et godt skolemiljø. Men man ser og hører at mobbing er et utrolig stort problem over alt enda. Og internettet gjør det ikke noe enklere. Det handler ikke bare om å få stygge kommentarer slengt etter seg, eller at noen slår deg i skolegården. Dette er mobbing som kan bli sett, som kan bli hørt. Selv her har man en lang vei å gå. Men det er mobbingen som foregår der man ikke kan se eller høre den, det er den mobbingen som skremmer meg. Når man ikke blir invitert i bursdag, når man får stygge bilder og meldinger på snapchat, når man ikke får lov til å være med i gruppesamtaler, når man får tilsendt bilder av samtaler hvor du blir baksnakket, når du får anonyme meldinger om hvor stygg du er, at du ikke burde komme på skolen, at du fortjener å dø. Dette skjer på en plattform hvor de voksne ikke klarer å henge med. Å hvordan kommer du deg på skolen dagen etter du har fått beskjed fra dine klassekamerater om at du fortjener å dø, men du kan ikke bevise det til noen, for på snapchat forsvinner meldingen like fort som du har fått den tilsendt?

Det sier at det er så enkelt å sitte bak en skjerm å skrive stygge ting. Men hvorfor er det enkelt? Hvorfor kan det være så enkelt å mobbe, uten at noen tar grep? Hvordan kan vi tillate det? Når man er barn er det vanskeligere å se konsekvensene av sine egne handlinger. Man kan sende en melding, og tenker ikke hva den meldingen kan gjøre med den personen som får denne meldingen. Ofte kan man være usikker på seg selv, og har et behov for å hevde seg, men man tenker ikke på at den man mobber blir så skadet. Men som forelder har du et ansvar, du har et ansvar å legge merke til når barnet ditt oppfører seg på denne måten. Man kan ikke som forelder gå rundt å tro at sitt eget barn aldri kan gjøre noe galt, man kan se bort, eller si at "nei, sånn gjør ikke mitt barn". Mobbing skjer når foreldre tillater det. Mobbing skjer når skolen tillater det. Hvis du som forelder får beskjed om at barnet ditt har sendt stygge meldinger, eller holdt et annet barn utenfor, reager! Ikke nekt! Prøv å finn ut av situasjonen, snakk med barnet ditt, forklar konsekvensene av av hva mobbing kan gjøre. Vis dokumentarern om Arnar og Mia. Jeg har personlig vært vitne til foreldre som nekter, som feier det under teppet, "barnet overreagerer", "datteren min ville aldri gjort noe sånt", "vi kan ikke gjøre noe med dette, det er deres problem". Hvordan kan foreldre fraskrive seg et slikt ansvar? Jeg har hørt lærere si at "jentene må finne ut av dette selv", "dette er ikke en sak for skolen", "vi har ikke sett noe". 

Det er over dobbelt så høy risiko for barn som har blitt mobbet å utvikle psykiske lidelser, lidelser som ofte varer livet ut. Ofte viser de psykiske problemene seg i form av plager som depressivitet, angst, lav selvtillit, ensomhet, selvmordstanker, psykotiske symptomer og psykosomatiske plager som hodepine, magesmerter og søvnvansker. 

Vær så snill å forstå alvoret. Snakk med barna dine, sjekk hva de driver med på telefonene, ikke la de ha fri tilgang til alle sosiale medier, og hvis de har fri tilgang, følg nøye med. Få et bedre system på skolen, lærere må være mer våkne, tørre å ta tak i problemer, ta ansvar. Utfallet kan være så sinnsykt tragisk om vi bare snur oss vekk. 

Fanny

 

 • Skrevet: 23.09.2017
 • Klokken: 15:07
 • Kategori: Tanker
 • Kommentarer: 1

Yellow

 • Skrevet: 20.09.2017
 • Klokken: 14:10
 • Kategori: København

Emilie viste men en utrolig hyggelig liten park her om dagen. Det var så deilig å bare gå rundt der, i mini skogen å se litt vann. Deilig å komme seg litt bort fra asfalten. Og lyset var så fint, at jeg måtte ta masse bilder. Gult er en farge som er veldig inne i motebildet i år, å jeg elsker den. Fargen er så deilig, og den bare lyser opp. Jeg skal bli mye flinkere å gå med farger, det gjør et antrekk mye mer livlig. 

 

 

 

 

Fanny

 • Skrevet: 20.09.2017
 • Klokken: 14:10
 • Kategori: København
 • Kommentarer: 1

Gode venner

 • Skrevet: 20.09.2017
 • Klokken: 13:59
 • Kategori: København

Nå er det noen dager siden jeg har skrevet. Jeg har rett og slett vært så opptatt, noe som egentlig er veldig bra! Fadderukene er nå over, og vi har begynt på men vanlig undervisning. Undervisningen går bra, mye jeg kjenner igjen fra barnevernstudiet, men noe nytt også. Det blir spennende å lære om forskjellen her i Danmark i motsetning til Norge. Vi har jo begge en fungerende velferdsstat, men likevel gjør vi det litt forskjellig. 

Alt av fadderopplegg har vært urolig bra. Vi er en veldig aktiv og sosial klassen, så det har alltid møtt opp mange. I helgen var det både stor bursdagsfest for skolen, og pubcrawl. Skolen har sin egen bar, som ligger ved kantinen. På bursdagen. var vi først delt opp i klasser, og spiste deilig mat. Fadderne hadde også lagd et lite opplegg for oss, hvor vi skulle bli "innviet" på studiet. Vi ble tatt med inn i et helt mørkt rom, hvor alle fadderne sto i lange svarte kapper, og det ble lest opp fra en "bibel". Vi fikk en ring, og en drikk vi skulle drikke. Utrolig gøy at de hadde gjort så mye ut av det. Resten av kvelden var det DJ og fest. På lørdagen kom vi på formiddagen for brunch. Vi gikk også en lang tur for å bli kjent i område. Vi ble så delt opp i gutter og jenter, hvor vi bare hygget oss og drakk litt, før vi dro inn til byen og starter pubcrawl. Det ble også veldig velykket, og jeg var ikke hjemme før sent på natt. 

Jeg er så takknemlig for alle de søte menneskene jeg møter her nede, både mine roomies og alle på skolen. Jeg har virkelig vært heldig! 

Bildene er fra en bar vi var på, og de med gule vester er faddere, resten er folk fra klassen. 

Fanny

 • Skrevet: 20.09.2017
 • Klokken: 13:59
 • Kategori: København
 • Kommentarer: 0

23 år!

 • Skrevet: 07.09.2017
 • Klokken: 12:57
 • Kategori: København

Igår hadde jeg bursdag! På forhånd hadde jeg litt blandede følelser om bursdagen min, da jeg vanligvis pleier å feire den ganske stort. Jeg har jo ikke rukket å blitt kjent med så mange her nede enda, så noe stort bursdagsselskap hadde blitt vanskelig. Men mine to flotte samboere klarte likevel å gjøre dagen helt super. De vekket meg tidlig på morningen, men kake, sang og gaver. Jeg hadde også med litt gaver hjemmefra, så hadde en del å pakke opp. Av samboerne mine fikk jeg en kjempe fint bok om ting man kan gjøre i København, deilig vin og en søt liten rosa sprudlevin. Av familien hjemme fikk jeg et bærenett fra veierland, som jeg har nevnt at jeg ønsket meg, med deilig krydder og sjokolade i, i tillegg til en kjempe fin vannflaske fra Hadeland Glassverk. Av mormor og morfar fikk jeg deilig te og sjokolade. I tillegg ble kontoen min litt blidere. Jeg er så heldig! 

Samboerne mine hadde også pyntet leiligheten med ballonger og vimpler, det var skikkelig bursdagsstemning over det. Skoledagen var også veldig bra, fikk masse gratulasjoner og vi hadde bare morsomme aktiviteter hele dagen. Jeg ble også med hjem til en i klassen, men noen andre fra klassen for å ta noen øl og slappe av. Det var utrolig hyggelig, og gøy å bli bedre kjent. Når jeg kom hjem hadde samboerne mine dekket på bordet, men deilig mat. Vi spiste til vi ble kvalme, og avsluttet kvelden med film. Takk for en utrolig fin bursdag, alle som har bidratt. 

Fanny

 • Skrevet: 07.09.2017
 • Klokken: 12:57
 • Kategori: København
 • Kommentarer: 1

Hva sa du?

 • Skrevet: 04.09.2017
 • Klokken: 18:14
 • Kategori: København

Har hatt et par dager på skolen nå, og merker virkelig at dansk er ett vanskelig språk! Jeg må konsentrere meg så mye når noen snakker med meg, og jeg merker at de må konsentrere seg for å forstå meg også. Når jeg snakker med bare en person så klarer jeg å henge med, og forstå det meste, men med en gang det kommer flere inn i samtalen sliter jeg. Og når de skal tulle, eller si noe morsomt, henger jeg heller aldri med. Plutselig ler alle, og jeg sitter det å skjønner ingen ting. Jeg merker også at de sliter med å forstå hva jeg sier, men er høflige så de sier ikke ifra. Det er så dumt, for da blir samtalen så klein. Men forhåpentligvis er dette noe som kommer til å bli bedre med tiden. Jeg er bare glad det er en annen nordmann i klassen, så vi ikke er alene om å ikke forstå hva som ble sagt. Jeg tenker i alle fall at det er viktig å prøve å forstå hverandre, og ikke legge over på engelsk, for da lærer jeg jo ingen ting. 

Ellers virker alt bra, klassen min virker veldig hyggelige. Vi er en veldig forskjellig gjeng med mennesker fra 20 til 40 år, men ulike erfaringer og utgangspunkt. Men det gjør det hele veldig spennende, da har man mye å lære av hverandre. Jeg skal prøve å være så sosial og åpen som mulig, så jeg får meg et miljø. Jeg merker at det er litt trist å ikke ha noen venner man bare kan ringe, eller henge med etter skolen. Jeg er bare så glad for at jeg har flyttet med to så fine jenter som er så imøtekommende og snille! 

Fanny

 • Skrevet: 04.09.2017
 • Klokken: 18:14
 • Kategori: København
 • Kommentarer: 1
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits