Flau

 • Skrevet: 28.09.2015
 • Klokken: 18:18
 • Kategori: Tanker

Selv om flyktningskrisen er veldig langt borte fra meg nå, så sjekker jeg nyheter og facebook hver dag. Jeg får med meg ting. Jeg ser hvor mange som hjelper alle de stakkars menneskene, som må flykte fra sine hjem på grunn av krig. Bare tanken på hvordan de har det er helt forferdelig. Tenk om de mistet noen kjære på veien? Tenk om de måtte forlate noen kjære på veien? Tenk på de stakkars barna og ungdommene som måtte reise alene. Gjennom mange land, over lang tid, bare i håp om å komme til et sted hvor de kunne være trygge. Hvor de kunne få hjelp. Det er dette som er casen. Det er dette som skjer NÅ. Familier, som hvem som helst andre familier som blir ødelagt på grunn av landet deres blir ødelagt. De mister alt! Dette er mannen i gata, legen, advokaten, frisøren, barnehage tanten, kunstneren, politikeren, det er deg og meg! Likevel går det ikke en dag uten at jeg leser statuser eller kommentarer på facebook om "disse lykkejegerne som kommer til landet vårt for å islamisere Norge". For det første så søker de så klart lykke! Hvorfor skulle de ikke søkt lykke? Ville ikke du kommet til det beste landet hvis du flyktet fra alt du eide? Ville ikke du at barnet ditt skal få det best mulig, og ha de beste sjansene i livet? Eller tar jeg helt feil?
Og for det andre, islamisere Norge? Alle er ikke muslimer en gang! Folk i Norge er så utrolig redde for fremmende, så utrolig dårlig på å dele. Så utrolig dømmende. Du som sitter bak tastaturet ditt, du norske mann eller kvinne. Har du gått ut å spurt alle våre nye landsmenn om de er takknemlige for å få komme hit? Har du prøvd å starte en samtale med dem? Prøv det først før du dømmer dem, og kanskje du da skjønner at de er som deg og meg, bare at de har mistet alt.
Og tør jeg en gang å trekke inn at den største terror handlingen som har skjedd i Norge ble gjort av en mann med så mye fremmedfrykt, og hat for muslimer. Skal jeg være ærlig er jeg mer redd for hva nordmenn kan gjøre en disse få menneskene vi får inn i landet vårt nå. Når jeg ser hva folk får seg til å skrive på facebook, mennesker som virkelig ikke ser lenger en sitt eget liv, så blir jeg rett og slett flau.
Skikkelig flau.Jeg vet jeg ikke kan alle faktaene i denne saken, og alt kan sees fra forskjellige sider. Men prøv, kjære mennesker, å være litt mer åpne for det fremmende. Det er ikke så skummelt som dere skal ha det til. Jeg trengte bare å lufte tanker, dette er min mening. 

Fanny

 • Skrevet: 28.09.2015
 • Klokken: 18:18
 • Kategori: Tanker
 • Kommentarer: 0

Lever livet.

 • Skrevet: 21.09.2015
 • Klokken: 19:59
 • Kategori: Mexico

Dagene her ned går litt i ett, så glemmer litt å skrive. Vi jobber jo tre dager på barnehjemmet i tillegg til å jobbe mye med oppgaven. Kjenner vi har kommet ordentlig inn i rutiner, noe som er deilig, men også litt skummelt. Lett at vi glemmer å gjøre morsomme ting, eller å sette oss ned og være flinke til å skrive. 

Men i alle fall, skrev at jeg skulle legge ut mer om forje onsdag. Vi var på en båttur hvor vi så masse fantastiske ting. Havet var helt klart, og naturen var helt syk. Vi stoppet opp og så noen store fine fisker, som man omtrent bare ser på akvarium. Vi får delt ut dykkermasker, og så hopper vi uti. Det var helt fantastisk, og noe jeg aldri kommer til å glemme. Vi svømte med fiskene, helt inntil oss! Vi prøvde å svømme inn i en liten hule også, men det var veldig strøm så kom meg aldri helt inn. Etter vi hadde svømt litt rundt der kjørte båten oss videre til Yalapa, en koselig liten by midt i jungelen. Her gikk vi en liten stund til vi kom til et fossefall. Det var kjempe fint der, men det regnet så det var litt kjipt. Vi er vant til at vannet her nede er varmt, men i fossen var det kaldt, så det var veldig deilig! Det var ganske fantastisk å bade i fossen, håper vi kan gjøre det igjen. Etter vi hadde vært ed fossen dro vi til en strand, spiste og koste oss. Tror hele gjengen var ganske slitne da, mange inntrykk på en gang. Jeg var også innmari kaldt, for alle klærne mine var blitt våte, og det regnet forsatt. Men det var en veldig vellykket tur!

I går, søndag, var vi så heldige å få være med barna på pool party. Det var en slags feiring av de barna som spiller amerikansk fotball, hvis vi forsto det rett. Ikke alltid like lett med språket. Det var et kjempe fint område, med tre bassenger, sklier, lekeplass, fotballbaner, scene, og masse stoler og partytelt. Det var kjempe mange folk der og god stemning. Vi fikk se barna få diplom, og det var veldig gøy å få med seg. Koselig å få sett dem litt utenfor barnehjemmet også. 

Nå er det ny uke igjen, kan ikke tro at det har gått en mnd allerede. Vi har masse spennende ting vi skal gjøre fremover, så gleder meg masse. Skal prøve å bli flinkere til å skrive her. 

Legger ut både bilder fra turen vår, og dagen i går. Ble litt mye på en gang. Alle oss jentene! Fanny

 • Skrevet: 21.09.2015
 • Klokken: 19:59
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 0

Yelapa

 • Skrevet: 18.09.2015
 • Klokken: 17:10
 • Kategori: Mexico

Hei! 

Onsdagen vår var virkelig helt fantastisk! Vi var på båttur og svømte med fisker. Vi badet i fossefall og fikk se helt fantastisk natur. Flinke Mary filmet masse og har lagd en film som jeg tenkte å dele med dere. Tok også litt bilder den dagen som jeg legger ut senere! 

 

Ser det ikke fantastisk ut? 

Fanny

 • Skrevet: 18.09.2015
 • Klokken: 17:10
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 0

Alenetid

 • Skrevet: 14.09.2015
 • Klokken: 21:14
 • Kategori: Mexico

Hjemme i Oslo er jeg vant til å bo med tre andre. Jeg er vant med å irritere meg over småting, men å la det gå. Jeg er vant med at ikke alltid stuen er ledig, eller at jeg må dele den med flere. Jeg er vant med at jeg noen ganger må stå i do kø, eller vente på dusjen, selv om jeg har dårlig tid. Jeg er vant med at kjøkkenet brukes av mange, og på forskjellige måter. Jeg er vant til å bli irritert hvis noen ikke vasker etter seg, eller ikke rydder. Men, jeg er også vant med å ha mitt eget rom. Mitt eget rom hvor jeg kan gå inn å skrike litt i puta hvis jeg blir irritert, eller gråte litt hvis dagen ikke er så grei. jeg er vant med at jeg kan sitte der helt alene, og ikke slippe noen inn, og vite at dette er mitt fristed hvor jeg kan oppføre meg akkurat som jeg vil uten at noen dømmer meg. Det er det som er litt vanskelig her nede. Vi er 7 jenter, og ikke misforstå, 7 fantastiske jenter. Men vi bor i to små leiligheter. Jeg bor med to andre, og vi deler rom. Og jeg deler seng med en annen. Som igjen er veldig koselig, vi kommer tett oppå hverandre og det fungerer egentlig veldig bra. Men det er når man kjenner at nå MÅ jeg være alene at det blir litt vanskelig. For det er ingen steder man kan være alene. Så klart kan man sifra at nå trenger jeg litt alene tid, også får man jo det, men det er på en måte ikke det samme. 

Når man da gå oppå hverandre hele tiden kan man fort bli irritert, i alle fall jeg. Og jeg mener ikke noe vondt i det, men jeg føler at folk kommer alt for tett inn på meg og det blir så slitsomt. Og når jeg da går og er litt små lei, blir plutselig små saker veldig store. Som her om dagen da det var en kakelakk på rommet, og jeg ble redd. De ander var ikke like redde og tok ikke så på vei som meg, noe som egentlig er en bra ting. Men da ble jeg irritert for hvorfor var ikke de redde, den er jo ekkel... Den dagen var teit, men det gikk jo bra. Vi fikk drept kakerlakken og alt er greit igjen. Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette, men måtte bare få det ut. Jeg er ikke noe flink på å snakke, så når folk spør meg om det går bra sier jeg bare ja, eller at jeg er sliten. Jeg tror virkelig resten av oppholdet kommer til å bli helt fantastisk, og jeg må bare forsette å jobbe med å sette grenser. Si fra at nå må eg bare slappe av litt, og lære meg å godta at noen ting er bare sånn og det er ingen ting jeg kan gjøre med det. Forhåpentligvis kommer jeg til å lære mye denne turen om å hva jeg takler, og hvor langt jeg kan puche meg selv før jeg trenger et rom og en pute til å skrike i. 

Fanny

 • Skrevet: 14.09.2015
 • Klokken: 21:14
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 1

Tiden flyr

 • Skrevet: 13.09.2015
 • Klokken: 19:16
 • Kategori: Mexico

Nå har vi vært i Mexico i tre uker, og vi begynner å venne oss til kulturen og levemåten her nede. Som regel pleier jeg ikke å være på "syden-ferie" lenger en to uker, så føler jeg har vært lenge borte nå. Men det er forsatt 9 uker igjen. Den siste uken har gått kjempe fort, og det har egentlig ikke skjedd noe spesielt. Man begynner å komme litt inn i rutiner. Vært på barnhjemmet, vært i butikken, vært ved bassenget, sett på serie i leiligheten, svettet. På onsdager har vi fri, så da gjorde vi noe kjempe koselig. Vi samler jo inn penger til barnhjemmet, og hadde fått inn en del nå (tusen takk!!!), barnhjemmet har også fortalt oss hva de trenger. Det var for det meste skoleutstyr. Heldigvis fikk vi hjelp av en hyggelig mexicaner, som hadde amerikanske foreldre og bodd to år i Sverige. Han bor rett ved og er kjempe hyggelig.  Han tilbydde seg å kjøre til de butikkene han visste hadde det vi trengte og så bli med å levere det på barnhjemmet. Vi var innom tre butikker,og fikk handlet masse! Det var veldig koselig å levere det til barnhjemmet. Dette er jo ting de trenger for skole, og skole er veldig viktig her nede om du vil kommer deg videre i livet. Bare det å kunne hjelpe litt på vei, betyr masse. 
Ellers var vi ute i Sayulita i går kveld og spiste og drakk. Det var kjempe koselig. I Sayulita er det mye mer turister. Det merket man, for plutselig satt det tre jenter på bordet ved siden av å snakket svensk. Det ble en tidlig kveld, for vi var veldig trøtte. Jeg og to andre hadde jo jobbet tidligere på dagen også. Men det var egentlig helt greit, deilig å få en god natts søvn. 

Fanny

 

 • Skrevet: 13.09.2015
 • Klokken: 19:16
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 0

21 år!

 • Skrevet: 07.09.2015
 • Klokken: 20:35
 • Kategori: Mexico

I går hadde jeg bursdag, jippi! Bursdag er kjempe gøy. Vi startet feiringen lørdag kveld, med å dra ut på byen. Vi hadde det så gøy. Side jeg hadde bursdag fikk vi drinker på huset. Det var til og med stjerneskudd på drinkene! Også fikk jeg t.skjorte og caps. Vi var ute til 5 tiden, og danset hele tiden. Men når jeg endelig dro hjem, kjente jeg at jeg godt kunne dratt for en time siden. Var ikke helt i goform lenger. Morgningen etter ble jeg vekket av alle de fantastiske jentene jeg har reist med, de sang og hadde kjøpt inn kake, ballonger og krone. Jeg sov som en stein når de kom inn så skjønte ikke no, men det var veldig koselig. Ingen av oss orket å spise noe kake så vi satt den inn i kjøleskapet, og side vi ikke hadde nett gikk vi å la oss igjen. Fikk til slutt nett, og det var så koselig å sjekke meldinger og facebook! Blir så glad over hvor gode venner jeg har. Heldige meg. 

På kvelden gikk vi ut og spiste på en koselig restaurant. Vet at hele gjengen egentlig var litt døde, og veldig slitne, så var så hyggelig av dem å bli med. Vi smakte på den gode kaken når vi kom hjem, og det er forsatt mye igjen, hurra! Jeg hadde en kjempe bra bursdag, selv om det var rart å feire så langt hjemmefra. Flere av bildene mine blir så uklare... må lese meg mer opp på innstillinger tror jeg. Er ikke så flink på det. I morgen skal vi på barnehjemmet igjen, det blir koselig. Også tror jeg det er langhelg til helgen, som betyr masse turister. Og det er jo litt gøy, for det er ganske stille her nå. Og mange av restaurantene er stengt.. Så satser på at det blir bra. 

Fanny

 • Skrevet: 07.09.2015
 • Klokken: 20:35
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 2

Trives!

 • Skrevet: 07.09.2015
 • Klokken: 00:11
 • Kategori: Mexico

Den siste uken har vi opplevd mye, og vi har hatt mange inntrykk. Tenkte å skrive litt om det positive tingene vi har opplevd også. Sist lørdag så var vi i Purto Vallarta som er næmeste storby. Vi Dro på et utested hvor de var mest mexicanere, og ikke så mange turister. Det var tydeligvis populær, så vi ble plassert på en balkong ved inngangen. Folk tok bilder og filmet oss, men det var bare gøy. De spilte masse bra musikk så vi kose oss masse! 

Søndagen var vi veldig slitne, og slappet mest av. Vi dro opp til Susanne som er veilederen vår. Datteren hennes, Sanna, skulle ha et lite spansk kurs for oss. Hun lærte oss litt også skravlet vi litt om alt annet også. Det var veldig koselig. Mandagen var det jobb igjen, da vi sto opp regnet det noe helt vilt. Det tornet og lynet, og hele leiligheten ristet og bilalarmer gikk. Men vi måtte jo på jobb. Vi pakket skift, og jeg slag på meg en carigan. Vi ble klissvåte med en gang vi gikk ut. Da vi krysset hovedveien, var neste vei helt oversvømt og vi hadde vann til knærne. Resten av veien måtte jeg gå barbeint, for skoene mine bare hang igjen i gjørma. Det var ikke så så huggelig tur, men vi kom oss frem. Ingen av barna var på skolen siden det regnet sånn. Så hele dagen bare slappet vi av og så på film og koste oss. Når vi kom hjem begynte jeg å kjenne meg dårlig, tett i halsen og vondt i kroppen. Tirsdagen var ikke noe bedre, men ville på jobb siden vi skulle levre mat. Når vi kom hjem fra jobben den kvelden var jeg helt utslitt og bare lå i sofaen resten av kvelde. Heldigvis var jeg litt beder på onsdag. For da skulle vi dra til surfebyen Sayulita. Det var det kjempe fint. De andre leide paddle board, mens jeg lå under en parasoll og slappet av siden jeg forsatt ikke var helt i form. Vi var der nesten hele dagen, men spiste middag på en restaurant i Bucerias. 

På torsdag jobber vi med oppgaven, den er lett å glemme når man er her nede. Frister ikke å dra opp skolebøker når du heller kan gjøre alt annet. Vi har også funnet treingsenter som har zumba hver dag, vi prøvde det ut og det var så gøy! I går var vi ute å feiret meg, som var kjempe gøy! Tenkte å lage et eget innlegg om det. 

 Må bli flinkere å ta bilder med kamera mitt. Er så alt for enkelt å bare bruke mobilen! 

Fanny

 • Skrevet: 07.09.2015
 • Klokken: 00:11
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 0

Alt for store forskjeller

 • Skrevet: 03.09.2015
 • Klokken: 20:06
 • Kategori: Mexico

Jeg har ikke tenkt så mye på forskjellene her hvor jeg er før vi fikk være med på noe som åpnet øynene mine veldig. Vi bor veldig fint her i Bucerias, og husene rundt oss er også relativt fine. Vi bor på den "riktige" siden av hovedveien. Det er mye ferie hus her, og et par hoteller. Likevel har jeg ikke sett så store forskjeller. Merket det først når vi krysset hovedveien at på andre siden og opp mot barnehjemmet var husene mye eldre og mer enkle. Hønene fløy rundt og veien er veldig dårlig. Jeg har tenkt litt på det at vi bor så mye finere enn dem, men ikke tatt det helt inn til meg. Her om dagen spurte hun som leder barnehjemmet oss om vi ville bli med å hente mat og gi til slummen. Jeg skjønte ikke helt hva hun mente, for jeg trodde slummen var der hvor barnehjemmet lå, men det var det ikke. Vi kjørte ned til Nuvea Vallarta, som har de sykeste hotellene jeg har sett. Over 15 gigantiske luksus hotell på stranden, kjørte vi forbi. Alt var inn gjerdet. Det lå også store feire hus der, store båter og golfbaner. Vi kjørte helt til noe som heter Vallarta Adventures. Der er det masse morsomme aktiviteter for store og små. Vi har selv tenkt å dra dit en dag! Det var hel vi skulle plukke opp mat. Maten hadde gjestene fått servert på fine båtturer, hvis jeg ikke tok helt feil, så hadde de ansatte fått rester,og vi rester etter de ansatte. Man skulle ikke tro det var så mye mat igjen, men det var det! Masse!!! Vi pakket all mat ned i poser og slang det inn i bilen og kjørte veien tilbake. Forbi hotellene, forbi hovedveien, og forbi barnehjemmet. Vi kjørte inn i et lite strøk hvor det bare var sandveier og så øde ut. Men her og der dukket det opp noe som lignet på små hus. Husene var bare små skur, eller hus lagd av søppelposer. Det var litt av noen kontraster til hotellene nede ved sjøen! Vi leverte maten til et gammelt ektepar og de leverte maten videre til de som bodde der. Hun damen er bare helt utrolig. Hun styrer et privat barnehjem, hvor de bare lever på frivillighet og at folk skal donere, og i tillegg gir hun mat til de som har det enda verre. En virkelig helt! Hvis bare alle hadde vært mer som henne hadde vi sluppet mye av elendigheten som skjer i verden nå, da hadde vi ikke lest om små 3 åringer som skylder inn på land, på søk eter et bedre liv uten krig. Det skal ikke så mye til, bare medmenneskelighet og en hjelpende hånd. Vi er alt for opptatte av oss selv, vi må åpne øyene å se andre også. Og nei, vi kan ikke redde alle, men vi kan hjelpe til med det vi klarer. Ser på facebook at det er så mange som engasjerer seg for å gi mat og klær til asylmottak og flere som vil dra ned til Hellas og hjelpe med det de kan. Det er så bra, bare folk gjennomfører det og ikke bare skriver det på facebook. Dette ble et lang innlegg, men måtte bare få det ut. Verden er så sinnssykt urettferdig. I går når vi sto i en butikk kom en gutt på 7/8 og og ville selge oss armbånd, men vi har fått beskjed om at vi ikke skal kjøpe ting av barn siden det er ikke riktig å støtte det. Men gud så vanskelig det var å ikke gi han noe, når han sto å strøk deg på armet og sa "please, please". 

Fanny

 • Skrevet: 03.09.2015
 • Klokken: 20:06
 • Kategori: Mexico
 • Kommentarer: 2

Inntrykk

 • Skrevet: 03.09.2015
 • Klokken: 04:08
 • Kategori: Bilder

Hei!

Har virkelig vært lat på blogge fronten for tiden! Skal legge ut et innlegg i morgen om hva jeg har gjort de siste dagene. Nå tenkte jeg bare å dele noen bilder fra mobilen tatt de siste dagene!

 

Fanny

 • Skrevet: 03.09.2015
 • Klokken: 04:08
 • Kategori: Bilder
 • Kommentarer: 0
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits